Фахівці компанії AstoundCommerce прочитали курс із тестування програмного забезпечення для студентів спеціальності 122 Комп’ютерні науки

На сьогоднішній день отримання вищої освіти неможливо уявити без залучення до освітнього процосу фахівців-практиків, особливо це стосується галузі інформаційних технологій. Впродовж осіннього семестру здобувачам першого (бакалаврського) освітнього ступеня, що навчаються за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки, в межех спецкурсу фахівцями із компанії AstoundCommerce було прочитано курс із тестування програмного забезпечення. Компанія заснована вихідцями з України в США, Сан Франциско і надає повний цикл послуг: від оцінки, планування, дизайну, розробки і підтримки ecommerce-рішень до їх просування та аналітики. За понад 20 років на ринку електронної комерції було реалізовано понад 3000 проєктів для таких клієнтів, як L’Oréal, Boohoo, Halfords, FLOR, Toms, Crocs та ні. Команда “AstoundCommerce” складається із 1400+ розробників, дизайнерів, аналітиків, тестувальників та інших фахівців. На сьогодні в компанії є 10 центрів розробки: п’ять в Україні — Вінниця, Київ, Чернігів, Ужгород, Луцьк та ще п’ять офісів — у Словаччині, Колумбії, Болгарії, Туреччині та Індії. Загалом компанія представлена у більш, ніж 14-ти країнах світу.

Приємно, що на вступній леції зі здобувачами зустрівся Don McClure, один із засновників компаніії.

Впродовж семестру студенти детально розглянули усі етапи життєвого циклу програмного забезпечення, мали можливість закріпити знання на реальних задачах. Зі здобувачами працювали Альона Комарова (QA Manager), Nataliia Kniazka (QA Engineer Senior), Катерина Денисевич (HR Specialist).

Зокрема, Олег Левашов (Engineering Manager) провів лекцію на тему “Мистецтво тестового дизайну”. Тренер розповів, як розблокувати свою креативність за допомогою різних технік. Також був проведений ряд цікавих вправ, які можна використовувати в повсякденному житті.

Останнє заняття було присвячене написанню разюме та порадам щодо пошуку роботи.