Здобувачка ОП “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” – учасниця програми “Солідарні з Україною”

У зв’язку із початком війни в Україні, в Польщі була започаткована програма “Солідарні з Україною” – програма для студентів та докторантів (аспірантів) з України, що фінансується Національним агентством академічних обмінів (NAWA). В рамках цієї програми, студенти можуть залишитися на території Республіки Польща протягом трьох місяців і отримати щомісячну стипендію.

Здобувачка освітнього ступеня бакалавра ОП “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” Богдана Малярчук долучилась до цієї програми в Університеті гуманістично-природничому імені Яна Длугоша (Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie).

Богдана Малярчук: “Під час літнього перебування в Польщі ми опрацювали курси із вивчення польської мови на рівні А, В, С. По завершенні продовжили відвідувати підготовчі курси за напрямками “Спеціалізовані поняття з обраної спеціалізації навчання”, “Спеціалізована мовна термінологія”, “Засади організації навчання в університеті імені Яна Длугоша, “Охорона інтелектуальної власності”, “Елементи описової статистики”, “Вибрані проблеми економії”, які пояснювали нам двомовні викладачі, чиєю рідною мовою є українська. По їх завершенню ми отримали сертифікати, що засвідчують рівень засвоєння навчального матеріалу. Їх ми подали на зарахування цих курсів у навчальну частину. І зараз під час навчального року ці заняття я не відвідую, а цей час використовую для вивчення інших дисциплін.
У вихідні дні ми подорожували по Польщі. Відвідали Краків, Ольштин, Ойцув. Враження від екскурсій, туристичних походів надзвичайні.
Проживаємо у новозбудованому гуртожитку у блоках з двох кімнат по двоє осіб. На кожному поверсі є кухня, що має достатню кількість електроплит, мікрохвильову пічку, електрочайник. Душ є у кожному блоці. До наших послуг є пральня, більярдний та тренажерний зали, тематичні кімнати та кімнати відпочинку. Привітне ставлення викладачів та персоналу дає відчуття комфорту та затишку. Отриманої стипендії цілком вистачає для комфортного проживання”.