Воркшоп «Інженерія та захист IoT»

24.04.2023 р. у центрі Дія.Бізнес у Луцьку відбувся веркшоп «Інженерія та захист IoT», учасницею якого була доц. кафедри комп’ютерних наук та кібербезпеки Людмила Глинчук. На воркшопі учасники виконували завдання з налаштування та захисту датчиків розумного будинку, дізнаючись, як дані зчитуються з датчика, як вони передаються на сервер і як відбувається захист.

Учасники воркшопу отримали завдання розробити автономні пристрої з обміном даних на сервер: вимірювання температури та вологості повітря, вимірювання рівня освітлення, датчик руху, датчик диму, керування вентилятором, керування дверима та вікнами. Також вони реалізовували сценарії автоматизації: ввімкнення світла за датчиком руху, ввімкнення вентилятора за датчиком температури, тривога при виявленні диму, закриття вікон при виявленні дощу.

Усі завдання були побудовані з наростанням складності, тобто не виконавши першого рівня, учасники не могли перейти до другого. Якщо ж під час їх виконання виникали труднощі, розробники могли поставити питання своїм тімлідам.