Викладачі кафедри долучились до Круглого столу “Презентації оновлених освітніх програм із кібербезпеки”, що розроблялись у рамках проєкту USAID

26.10.2023 р. відбувся Круглий стіл, в рамках якого було представлено оновлених освітніх програм із кібербезпеки, що розроблялись у рамках проєкту USAID. У заході взяли участь представники Держспецзв’язку, які працюють над розробленням профстандартів, Міністерства освіти, Мінцифри, закладів вищої освіти тощо. 

Заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій подякував американському народові та Проєкту USAID за підтримку та співпрацю. Також він розповів про екосистему професійної стандартизації, роль Держспецзв’язку в ній і нагадав, що у 2022 році в Україні були розроблені, затверджені та внесені до Реєстру кваліфікацій перші шість нових професійних стандартів у галузі кібербезпеки.

О. Потій також поділився планами щодо подальших кроків з посилення кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки. Серед них побудова професійного ринку праці, формування кадрового резерву, внесення необхідних змін до посадових інструкцій та критеріїв оцінювання фахівців у держсекторі та інші – все для того, щоб наш кіберпростір, інформаційно-комунікаційні системи захищали професіонали.

На заході були представлені оновлені освітні програми Києво-Могилянської академії, Маріупольського державного університету, Харківського національного університету електроніки тощо. Про свій досвід представники цих закладів розповіли під час круглого столу.