Відбувся семінар “Hromady@Cyber.Volyn.Club v1.0”

15 грудня 2023 року відбувся семінар, організований за підтримки управління Держспецзв’язку у Волинській області, Волинської обласної державної адміністрації, Волинського національного університету імені Лесі Українки та компанії SOC Prime. Захід відбувся для представників територіальних громад, які які відповідають за інформаційно – комунікаційні системи. Семінар, означений як “Hromady@Cyber.Volyn.Club v1.0”, став платформою для діалогу представників громад Волинської області, освітян та представників бізнесу.

Учасники обговорили особливості побудови систем кіберзахисту в Україні, проблеми підготовки та залучення профільних спеціалістів і визначили подальші кроки у формуванні колективного кіберзахисту в межах регіону. Під час заходу відбулося обговорення перспектив розвитку існуючих інформаційно-комунікаційних систем та мереж у межах територіальних громад. Відкритий обмін практичним досвідом сприятиме підвищенню ефективності кіберзахисту.
Модератори дискусії, Роман Вознюк (Нововолинська міська рада) та Володимир Гаращенко (SOC Prime), поділилися прикладами найкращих практик кіберзахисту для територіальних громад, з урахуванням можливостей адаптації для громад Волині. Під час дискусій, декан факультету інформаційних технологій і математики ВНУ Яцюк Світлана Миколаївна з коллегами запропонували до обговорення практичні кроки з формування кадрового потенціалу регіону. Заключною частиною семінару стало неформальне обговорення учасників щодо можливостей вдосконалення систем кіберзахисту в регіоні.