Відбувся вебінар “ПЕРЕВАГИ ВІДКРИТИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА ФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ СТРАТЕГІЙ”

7 березня в межах Тижня відкритої освіти відбувся вебінар “Переваги відкритих освітніх ресурсів: зарубіжний досвід та формування українських стратегій”. Вебінар прослухали здобувачі ОП Комп’ютерні науки та інформаційні технології в межах ОК Сучасні методики навчання (викладач проф. Ірина Томашевська).

Ключовий спікер вебінару – Nikki Andersen, University of Southern Queensland (Australia).

Nikki Andersen – переможниця та володарка нагороди в номінації «DIVERSITY, EQUITY & INCLUSION» (Розмаїття, рівність та інклюзія) в Open Education Global 2023 (США), особа з інвалідністю. Авторка навчального посібника «Enhancing Inclusion, Diversity, Equity and Accessibility (IDEA) in Open Educational Resources (OER)» = «Посилення інклюзії, різноманітності, рівності та доступності (IDEA) у відкритих освітніх ресурсах (OER)».

Спікери вебінару говорили про те, що “люди з обмеженими можливостями є найбільшою групою меншин у світі” (Організація Об’єднаних  Націй) і «вони – єдина група на планеті, частиною якої будь-хто може стати в будь-який час» (Bell, K.), про розуміння важливості та масштабів інклюзії в українській спільноті вищої освіти в період російсько-української війни в контексті інформаційної підтримки; про практики створення відкритих підручників та відкритих навчальних посібників в University of Southern Queensland (Australia).