Студентам про екологічні наслідки війни

2.12.2022 здобувачі освітніх програм “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” та “Інформаційна безпека” різних років навчання стали слухачами лекції «Екологічні наслідки воєнних дій», яка була організована в. о. завідувача кафедри екології та охорони навколишнього середовища, к. г. н., доц. Володимиром Радзієм. Основні спікери – здобувачки спеціальності 101 Екологія Лещук Юлія (2 курс) та Патрай Тетяна (1 курс).

Спікери говорили про такі екологічні наслідки воєнних дій як небезпека для об’єктів екологічної мережі, міжнародний тероризм на ядерних об’єктах, небезпеку пожеж.

Окресленими проблемами не вичерпується увесь згубний вплив збройної агресії на природу України, але їх у будь-якому разі доведеться розв’язувати. Для того, щоб знайти правильні рішення, обґрунтовані з економічного, екологічного, наукового, юридичного погляду, потрібна якісна всестороння оцінка усіх тих нищівних впливів, яких зазнала природа України внаслідок військових дій, із залученням широкого кола спеціалістів, прогнозуванням їх коротко- та довготривалих наслідків.

Вдячні за сприяння у проведенні лекції застпуника декана факультету інформаційних технології і математики, старшого викладача кафедри комп’ютерних наук та кібербезпеки Жигаревич Оксані Костянтинівні.