Вебінар “Фокус ризиків кібербезпеки для бізнесу”

7.04.2023 р. в межах вибіркового компоненту “Кібертероризм”, що викладається магістрам ОП Комп’ютерні науки та інформаційні технології (викладач Жигаревич О. К.) проведено вебінар, яки стосувався ризиків кібербезпеки для бізнесу.

Фокус ризиків кібербезпеки для бізнесу спрямований на фінансове шахрайство, витік інформації, недоступність бізнес-сервісів. В умовах війни, в яких перебуває Україна, найбільше вразливі до кібератак є об’єкти критичної інфраструктури. Основною метою кібератак на автоматизовані системи управління технологічними процесами виступає: перехоплення управління технологічною системою; знищення критичних даних; недоступність технологічної системи; збій у роботі серверів.

Факультет інформаційних технологій та математики та Відділ протидії кіберзлочинам у Волинській області ДКП НП України продовжує інформувати студентів про дієві заходи щодо протидії кібертероризму. Студенти ФІТіМ виступають волонтерами на інформаційному просторі. Проект «Мрія» StopRussiaChannel, об’єднав небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет. Магістри факультету свідомо допомагають державним організаціям запобігти кібератакам, вберегти цілісність програмного забезпечення, не допустити витоку конфіденційної інформації. Дякуємо представникам відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області ДКП НП України Діані ПАСІЧНИК та Роману БУДЧИКУ за співпрацю у розвитку кіберзахисту України.