Онлайн-змагання Sikorsky CTF

Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» спільно з КПІ ім. Ігоря Сікорського та Amazon Web Services (AWS) оголошує про проведення Sikorsky CTF – дводенного онлайн-змагання для студентів та старшокласників у форматі “захоплення прапора” (capture the flag), що відбудеться 1 – 2 липня 2023 року.

Мета Sikorsky CTF – надати студентам можливість отримати практичний досвід щодо пошуку та ідентифікації вразливостей, що є ключовою навичкою у галузі кібербезпеки. За допомогою симульованих кібератак учасники опрацюють кібербезпекові ситуації, які можуть виникнути в реальному житті. Крім того, всі учасники зможуть поспілкуватися з експертами в галузі кібербезпеки та здобути цінний досвід роботи в команді.

Участь у CTF готує студентів до успішної кар’єри в галузі кібербезпеки, адже згадування такого досвіду у резюме підвищує шанси на працевлаштування та виділяє кандидата серед потенційних роботодавців.

Під час змагання учасники мають розв’язати 40+ завдань 🧠, які вимагатимуть технічних знань та критичного мислення у таких 8 категоріях: 🔗 Безпека веб-застосунків (Web security)
🔗 Обернене проектування і аналіз шкідливого програмного забезпечення (Reverse Engineering and Malware Analysis)
🔗 Аналіз вразливостей (Binary Vulnerability Analysis)
🔗 Безпека мобільних застосунків (Mobile Security)
🔗 Прикладна криптографія (Applied Cryptography)
🔗 Стеганографія (Steganography)
🔗 Цифрова криміналістика (Digital Forensics)
🔗 Програмування (Professional Programming and Coding)

Три кращі команди з категорій “Університети” будуть нагороджені спеціальними призами, що забезпечать переможців необхідними потужними інструментами для подальшого вдосконалення своїх навичок у галузі кібербезпеки. Інфраструктуру для проведення змагання надано компанією “Amazon Web Services” (AWS), що дозволяє розгорнути високонавантажені системи національного рівня критичної інфраструктури з мінімальними витратами і максимальними можливостями масштабування.
Sikorsky CTF – це чудова можливість для молоді продемонструвати свої навички, опанувати нові техніки та знайти нових друзів та колег у галузі кібербезпеки! Слідкуйте за веб-сторінкою змагання kpi2023.ctf.in.ua та починайте формувати команду на Sikorsky CTF.